Google+ Πως ο Σόιμπλε πέταξε στο καναβάτσο τον Βαρουφάκη στην χθεσινή συμφωνία - ΤΑ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΑ Google+

21/2/15

Πως ο Σόιμπλε πέταξε στο καναβάτσο τον Βαρουφάκη στην χθεσινή συμφωνία

Πως ο Σόιμπλε πέταξε στο καναβάτσο τον Βαρουφάκη στην χθεσινή συμφωνία. 


Πως ο Σόιμπλε πέταξε στο καναβάτσο τον Βαρουφάκη στην χθεσινή συμφωνία


Πως ο έμπειρος Σόιμπλε ανάγκασε τον Βαρουφάκη να κάνει περισσότερες υποχωρήσεις.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της The New Yorker:



Μόλις ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο σκληρός Γερμανός υπουργός οικονομικών, συνειδητοποίησε ότι  ο Βαρουφάκης δεν θα μπορούσε να παίξει το χαρτί του Grexit, ήξερε ότι τον είχε εκεί όπου τον ήθελε.

Η γερμανική κυβέρνηση στο καθοριστικό σημείο αρνήθηκε ακόμη και να εξετάσει ένα ελληνικό αίτημα για τον τερματισμό της διάσωσης και ένα νέο δάνειο γεφυρώματος, και αθόρυβα ενθάρρυνε την ΕΚΤ να εκδώσει μια σειρά από προειδοποιήσεις για τους Έλληνες. 

Και τότε, μια με δυο μέρες πριν, αφού ο Βαρουφάκης είχε αλλάξει πορεία και ζήτησε παράταση της τρέχουσας διάσωσης, ο Σόιμπλε απέρριψε το αίτημα αυτό, επίσης, αναγκάζοντας τους Έλληνες να κάνουν ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις.

Ακόμα και μετά τη χθεσινή συμφωνία, ο Σόιμπλε φαινομενικά δεν μπορούσε να αντισταθεί, τσιγκλώντας τον Βαρουφάκη και τους συνεργάτες του. 

Σύμφωνα με το live blog της Guardian, ο Σοιμπλε σχολίασε: «Οι Έλληνες σίγουρα θα έχουν μια δύσκολη στιγμή για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους». 

Από την άλλη μεριά ο Βαρουφάκης, στα σχόλιά του, ήταν πιο συγκρατημένος. «Αυτή δεν είναι μια στιγμή για να εφησυχαστούμε», είπε. «Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
© 2013 ΤΑ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΑ . Designed by Making Different , provided by All Tech Buzz , Powered by Blogger