Google+ Η Κυβέρνηση ψάχνει λεφτά στην Τεχεράνη! - ΤΑ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΑ Google+

23/3/15

Η Κυβέρνηση ψάχνει λεφτά στην Τεχεράνη!

Ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Ιράν για την εξαγορά μέρους του ελληνικού χρέους!


Η Κυβέρνηση ψάχνει λεφτά στην Τεχεράνη!


Επικεφαλής της ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού!



Για τριμελή ελληνική αντιπροσωπεία η οποία επισκέφτηκε την Τεχεράνη για επείγουσες διαβουλεύσεις με την ιρανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, κάνουν λόγο τα Νέα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος επικαλούμενος ασφαλείς πληροφορίες, στόχος ήταν το Ιράν να αγοράσει είτε ποσότητα ελληνικών ομολόγων είτε μέρος του ελληνικού χρέους! 

Η προσπάθεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απέβη άκαρπη διότι οι παράγοντες της ιρανικής κυβέρνησης με τους οποίους συναντήθηκε η τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκαν να μπουν σε αυτή την «περιπέτεια», επικαλούμενοι τις επιπτώσεις από τις οικονομικές κυρώσεις που είχε επιβάλει η διεθνής κοινότητα στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος. 

Η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε ήδη στην Αθήνα, άπρακτη, σημειώνει το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο επικεφαλής της ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί στο υπουργείο των Εξωτερικών ως σύμβουλος του υπουργού Νικ. Κοτζιά, αλλά προαλείφεται για ειδικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. 

Παράλληλα αναφέρεται πως όπως είναι φυσικό, η μετάβαση της υπό τον κ. Τσίπρα ελληνικής αποστολής στην Τεχεράνη έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική, δεδομένων των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν καθώς και των εχθρικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Εντυπωσιάζει όμως το γεγονός ότι αυτή επιχειρήθηκε –επισημαίνει το δημοσίευμα– ενώ είναι γνωστά όλα τα προηγούμενα και, επίσης, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτύχει να μετατρέψουν το Ισραήλ σε στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας στην περιοχή.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
© 2013 ΤΑ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΑ . Designed by Making Different , provided by All Tech Buzz , Powered by Blogger