Google+ Η Ρωσία προσφέρει την Αποστολή Ειρηνευτικών Δυνάμεων στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, στα Υψίπεδα του Γκολάν. - ΤΑ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΑ Google+

7/6/13

Η Ρωσία προσφέρει την Αποστολή Ειρηνευτικών Δυνάμεων στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Η Ρωσία προσφέρει την Αποστολή Ειρηνευτικών Δυνάμεων στα σύνορα μετξύ Ισραήλ και Συρίας, στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Βάζει επίσημα "πόδι" στην Μέση Ανατολή ο Πούτιν, ανάμεσα σε Συρία και Ισραήλ.


Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει τα στρατεύματά της στα Υψώματα του Γκολάν, στο ανατολικό Ισραήλ, για να αντικαταστήσει την Αυστριακή ειρηνευτική δύναμη, που βρίσκεται εκεί ως μέρος μιας αποστολής ελέγχου του ΟΗΕ, στα σύνορα μεταξύ Ισραηλινών στρατευμάτων και του Συριακού στρατού.

Η Αυστρία είχε ανακοινώσει την Πέμπτη το πρωί ότι αποσύρει τους 377 στρατιώτες της από το σύνολο των 1.100 στρατιωτών των Ηνωμένων Εθνών, μετά από τις μάχες στο Quneitra στη Συρία.

"Κατά την άποψη της περίπλοκης κατάστασης που αναδύεται στα Υψώματα του Γκολάν, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε την Αυστριακή παρουσία που αφήνει την περιοχή", δήλωσε ο Πούτιν. "Περιττό να πω, [θα το πράξουμε], μόνον εάν οι περιφερειακές δυνάμεις ενδιαφέρονται γι' αυτό και αν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζητήσει από εμάς να το κάνουμε αυτό".

Ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ την Παρασκευή είπε στο RIA Novosti ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα επιθυμούσαν Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στα Υψώματα του Γκολάν.

"Ο ΟΗΕ χαιρετίζει κάθε συνεισφορά από την παγκόσμια κοινότητα για την προσπάθεια της αποκατάστασης της ειρήνης στα Υψώματα του Γκολάν, και η UNDOF (UN Disengagement Observer Force) είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Farhan Haq.

Τα μέλη του Ρωσικού κοινοβουλίου υποστήριξαν τον Πούτιν για την κίνηση της Παρασκευής.

Οι Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στην περιοχή, θα ενισχύσουν τη διεθνή θέση της χώρας και την εξουσία των ενόπλων δυνάμεών της, και θα έχει θετικό αντίκτυπο για την κατάσταση στην περιοχή στο σύνολό της, δήλωσε ο Valery Shnyankin, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεθνής Επιτροπής Σχέσεων, στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, της άνω βουλής του Ρωσικού κοινοβουλίου.

Ο Frants Klintsevich, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, δήλωσε ότι οι Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στα Υψώματα του Γκολάν, θα είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία τόσο για τη Συρία και το Ισραήλ, αφού "υπάρχει ένα σημαντικό επίπεδο εμπιστοσύνης [στη Ρωσία] και από τις δύο πλευρές" σε σύγκριση με ειρηνευτικές δυνάμεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι ένα θέμα «μεγάλης πολιτικής» και εναπόκειται στον Πρόεδρο να κάνει την τελική απόφαση, είπε ο Klintsevich.

πηγή: en.ria.ru

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
© 2013 ΤΑ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΑ . Designed by Making Different , provided by All Tech Buzz , Powered by Blogger